محل تبلیغات شما

اضطراب، این واژه کوتاه و مختصر، نقش گسترده‌ای در زندگانی ما دارد. هر چند که واژه اضطراب یا استرس به نظر بار منفی دارد اما اگر استرس وجود نداشت بعید بود ما تا سن جوانی و حتی نوجوانی برسیم و از همان بدو تولد زیر فشار استرس‌های محیطی دوام نمی‌آوردیم. استرس را بارها و بارها در زندگی تجربه کرده‌ایم. هنگام اعلام نتایج آزمون‌های حیاتی، حضور در مصاحبه شغلی، مشکلاتی که در روابط شخصی ما به وجود می‌آیند و در نهایت کل هیجاناتی که ثانیه به ثانیه زندگی ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. البته ناگفته نماند که این استرس ناشی از غلیان هورمون‌هایی هستند که در نهایت ما را با نشانه بالینی استرس در رفتار و علائم حیاتی رو به رو می‌کند.

به محض این که دچار استرس شویم هورمون اساسی فوق‌کلیوی، هورمون کورتیزول، شروع به ترشح می‌کند و بدن را برای رویارویی با چالش‌های پیش رو آماده می‌کند. به همین دلیل است که افزایش تنفس، افزایش تعداد ضربان قلب، سرکوب سیستم ایمنی و …را حین رویارویی با مشکلات و عوامل استرس‌زا تجربه می‌کنیم.

همه این علائم را در زندگی تجربه کردیم و می‌کنیم؛ اما تشخیص شرایط استرس‌زا زمانی دشوار می‌شود که بدن برای مدت طولانی تحت شرایط اضطراب‌آور و تنش قرار داشته است و به زبان ساده‌تر تمام پاسخ‌های دفاعی آن که باعث می‌شود نشانه بالینی استرس را در فرد ببینیم در هم می‌شکنند!

در چنین مواردی شاید تمام نشانه‌هایی که می‌شناختیم بروز پیدا نکنند. از نظر روان‌شناسی زمانی می‌توانیم به کمک این افراد بشتابیم که نشانه‌های اساسی دیگر را که به موشکافی بیش‌تری نیاز دارند دریابیم. همراه ما باشید و هرگز از این نشانه‌ها به سادگی عبور نکنید!

5 نشانه بالینی استرس که هرگز نباید آن‌ها را دست کم بگیرید

چنان چه قبلا گفتیم استرس شبیه به نیروی بادی است که می‌تواند تعادل یک پل و خودروهایی که روی این پل قرار دارند را بر هم بزند. وقتی‌که میزان باد افزایش پیدا می‌کند نوسانات و ارتعاشات پل برای همه محسوس می‌گردد. اگرچه این نوسانات و ارتعاشات ممکن است باعث اضطراب و ناراحتی شخصی شود اما حضور نوسان عاملی است تا پل از عهده استرس و فشار برآمده و در مقابل آن مقاومت کند. اگر پل به‌هیچ‌وجه نوسانی نداشته باشد قطعا شکننده خواهد بود و احتمالاً توسط فشار و استرس ناشی از باد خسارت خواهد دید.

چند نشانه بالینی استرس که در ادامه بررسی می‌کنیم در حکم همین بادی هستند که می‌توانند مانع از تعادل افراد شوند.

 

نشانه بالینی استرس

مشکلات گوراشی و اشتهایی پس از بروز استرس

به محض وقوع استرس باید به فکر مشکلات گوارشی که ممکن است بروز کند باشید. این که جریان غذا با سرعت هر چه تمام در مسیر معده حرکت کند و ترشح اسید معده نیز افزایش یابد نشانگر تغییراتی هستند که بعد از وقوع استرس مشاهده می‌کنید. اگرچه مشکلات گوارشی را ممکن است به صورت زخم یا جراحات مشاهده نکنید اما باید آن را نشانه‌ای بابت پیشرفت بیماری در آینده‌ای نزدیک بدانید.

گوشه‌نشینی افرادی که دچار استرس هستند را نادیده نگیرید. اولین مشکلات گوارشی ممکن است به دلیل این گوشه‌نشینی و عدم توجه به تغذیه مناسب رخ دهد. بهتر است برای درک این موضوع شناخت کافی از آناتومی بدن خود پیدا کنید و سعی کنید خودتان وقتی در شرایط استرس‌زا قرار می‌گیرید با برنامه‌ریزی از بحران به وجود آمده خارج شوید.

 

نشانه بالینی استرس

مشکلاتی که مربوط به گوارش می‌شود با تغییرات در اشتها بروز می‌یابند. هورمون استرس در بدن مانع از خواب کافی می‌شود و بدن بیش فعال خواهد شد. پس طبیعی است که در اوقات بیداری مصرف قند و ترکیبات قندی بیش‌تر شود. افزایش وزن در افرادی که به مدت طولانی تحت استرس بوده‌اند طبیعی است. جالب است بدانید ترشح هورمون معروفی که آن را با هورمون سیری می‌شناسند در مواقع استرس سرکوب می‌شود. پس نباید از کسانی که به مدت طولانی تحت فشار روحی بوده‌اند توقع تناسب اندام داشته باشیم. بلکه باید کمک کنیم با برنامه‌ریزی دقیق هر چه زودتر آن‌ها را از این بحران خارج کنیم تا نشانه بالینی استرس برطرف گردد.

هورمون‌های کنترل استرس در بدن برای رویارویی با شرایط دشوار از سوخت چربی‌های بدن جلوگیری می‌کنند. بنابراین طبیعی است اگر احساس گرمای بیش‌تر و اضافه وزن را به صورت توام در دوران بحران داشته باشید.

سردردهایی که به واسطه استرس مزمن می‌شوند

مهم‌ترین تغییراتی که به عنوان نشانه بالینی استرس بروز می‌کند قبض عروق و افزایش فشار خون به تمام نواحی از جمله اعصاب مرکزی است. این سردردها معمولا ناشی از همین تغییرات فشار خونی است که در این دوران تجربه کرده‌اید.

سردرد مهم‌ترین دلیل برای کنترل مدیریت استرس بدن است. شاید بحران را پشت سر بگذارید اما این سردردها در طول هفته به سراغتان می‌آیند. مثل وقتی که یک قرار مهم کاری دارید و استرس ناشی از آن شما را به حالات قبلی برمی‌گرداند و یا بعد از پایان روز کاری و برای تعطیلات آخر هفته مجبور هستید تمام اوقاتتان را صرف درمان سردرد خود کنید.

 

نشانه استرس

تیر کشیدن نواحی مختلف بدن بعد از تجربه استرس

استرس روی عضلات هم تاثیر خود را می‌گذارد و باعث انقباض آ‌ن‌ها می‌شود. این شرایط را مثل سپر دفاعی در نظر بگیرید و خودتان را تصور کنید که در برابر عوامل خارجی توسط گارد سیستم دفاعی بدن خود محصور شده‌اید. در چنین شرایطی اگر استرس مجددا بخواهد تشدید شود طبیعی است که با تیر کشیدن در نقاط مختلف بدن، درد گردن و سایر نواحی رو به رو شوید.

ضعف و خستگی ناشی از هجوم استرس

از این نشانه بالینی استرس تعجب نکنید اگر سریع‌تر از همیشه راه می‌روید، دست خطتتان به خوبی سابق نیست و یا حالات عصبی و غیرعادی در مواجه با شرایط مختلف دارید. با این حال، بعد از این که عکس‌العمل‌های شدید و ناگهانی در شما رخ دهد طبیعی است اگر احساس خستگی و درماندگی داشته باشید. بهتر است چنین افرادی که به زودی دچار خستگی مفرط می‌شوند را درک کنید و از آن‌ها انتظار زیادی نداشته باشید تا همپای شما به فعالیت بپردازند.

فن بیان و سخنرانی را در دنبال کنید


قدرتمند کردن صدا در سخنرانی ؛ با این ترفند‌ها صدایتان را شفا دهید!

حفظ تمرکز و توجه مخاطبان هنگام همهمه و شلوغی در سالن سخنرانی

کاهش لهجه در سخنرانی فقط در 9 گام ساده

استرس ,بالینی ,شرایط ,افزایش ,می‌شود ,هورمون ,بالینی استرس ,نشانه بالینی ,که به ,که در ,است که ,نشانه بالینی استرس ,مقاله  انواع ارتباط غیرکلامی ,هرگز نباید آن‌ها ,مشاهده مقاله  انواع ارتباط

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

لژیون همسفر آزاده افشاگر طالب شهادت parsiboy ematapex پایگاه مقاومت شهید زمانی روستای خلیل کلا نمایندگی توزیع اینترنتی فیجت اسپینر در ایران | فیجت اسپینر دیجی unofingi ❤♡ʝαʋαԃ-ԃαʂƚαɳρσσɾ♡❤ ایران میوزیک با متد 2019 tiosodeles